ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Η Εταιρεία

Πολυκαταστήματα Mega Bazaar

Και ότι βάλει ο νους σου!!!

Τα πολυκαταστήματα Mega Bazaar αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικού εμπορίου στον Νομό Ηλείας. Μια οικογενειακή επιχείρηση με υψηλούς στόχους, υπεύθυνο προσωπικό και άψογη εξυπηρέτηση. Το 70% των προμηθειών γίνεται σε συνεργασία με εισαγωγείς ενώ το 30% των εμπορευμάτων εισάγεται από τους συνιδιοκτήτες.


Η ιστορία τους ξεκινάει το 1998 όταν ο κος Γιάννης Καράμπελας έχοντας 20ετη εμπειρία στην προώθηση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, ανοίγει το 1ο πολυκατάστημα Mega Bazaar συνολικής έκτασης 300τμ σε ιδιόκτητο χώρο στο Δ.Δ. Στρεφίου. Το άνοιγμα του 1ου πολυκαταστήματος Mega Bazaar σηματοδότησε και την αρχή μιας νέας περιόδου για τον Νομό Ηλείας όπου οι τιμές των προϊόντων έπαιρναν απίστευτα χαμηλές διαστάσεις λόγω ότι η εταιρεία έδωσε μεγάλη βάση στην εισαγωγή και έπειτα εμπορία των προϊόντων της, από τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας, αποφεύγοντας από τότε τις όποιες προμήθειες απαιτούνταν από διάφορους μεσάζοντες.

Το 2001 ανοίγει το 2ο πολυκατάστημα Mega Bazaar στον Πύργο (Πατρών 43) συνολικής έκτασης 800τμ, και κατ αυτόν τον τρόπο απευθύνεται σε περισσότερο ακόμη κόσμο, το οποίο το 2011 μεταφέρθηκε σε νέο, ανακαινισμένο χώρο (Εθνικής Αντιστάσεως 7), με σκοπό να εξυπηρετεί μεγαλύτερη μερίδα κοινού. Το 2005 ανοίγει το 3ο πολυκατάστημα Mega Bazaar πάλι στον Πύργο (Παπαφλέσσα 44 & Ανωνύμου) συνολικής έκτασης 500τμ σε ιδιόκτητο χώρο και αποτελεί το δεύτερο πολυκατάστημα στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Στην συνέχεια το 2008 και πάντα με στόχο την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, μεταφέρεται το κεντρικό πολυκατάστημα στο 10ο χλμ επί της Εθν. Οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας σε ακόμα μεγαλύτερο ιδιόκτητο χώρο συνολικής έκτασης 5000τμ, ο οποίος προϋποθέτει μεγαλύτερο χώρο για άνετο παρκινγκ των πελατών του, ευδιάκριτη θέση για ευκολότερη πρόσβαση και εύρεση από τους πελάτες του, και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και ιδανικότερη παρουσίαση αυτών.

Η εταιρεία Mega Bazaar διαθέτει επίσης ιδιόκτητους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής έκτασης 1200τμ, 15 άριστα καταρτιζόμενα άτομα για εμπεριστατωμένη πώληση των προϊόντων της, και κατά περιόδους φτάνουν και τα 25 άτομα όπου συντελούν και στην γενικότερη ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία της εταιρείας. Τέλος διαθέτει φυσικά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ιδανικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Η εταιρεία ακολουθώντας με συνέπεια μια στρατηγική διαρκούς αναζήτησης και βελτίωσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στον πελάτη, διανύει μια ανοδική πορεία θετικών αποτελεσμάτων, ενίσχυσης της εικόνας της στην Ηλειακή αγορά και θεμελιώνει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της. Η επιτυχής αυτή πορεία της MEGA BAZAAR οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες όλων των πελατών της, όπως αυτές αλλάζουν και εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Στα MEGA BAZAAR ο πελάτης μπορεί να βρει:

 • Εποχιακά είδη (αποκριάτικα, πασχαλινά, καλοκαιρινά, χριστουγεννιάτικα)
 • οικιακό εξοπλισμό
 • είδη προικός
 • έπιπλα εσωτερικού & εξωτερικού χώρου
 • φωτιστικά
 • είδη ταξιδίου
 • πλαστικά
 • απορρυπαντικά
 • χαρτικά
 • ηλεκτρικές συσκευές
 • παιχνίδια
 • χαλιά

και πολλά άλλα είδη που δεν χωράει ο νου σας!!!


Σκοπός της εταιρείας MEGA BAZAAR είναι να βελτιώνεται κάθε μέρα, να διαμορφώνει τις τάσεις της αγοράς, να εφαρμόζει πρωτοποριακές ιδέες, να προσεγγίζει τον πελάτη, και να του προσφέρει προϊόντα που να υπερβαίνουν τις προσδοκίες του. Ετησίως πραγματοποιούν 5 έως 6 ταξίδια σε εκθέσεις προς αναζήτηση των καλύτερων-και ποιοτικά και σχεδιαστικά-προϊόντων ενώ μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας οι εταιρείες αποστέλλουν δειγματολόγια για να ανανεώνουν το εμπόρευμα των καταστημάτων.

WHO IS WHO
<< Το 1998 ο κ Γιάννης Καράμπελας ξεκινά τη δική του ιστορία με την ίδρυση των πολυκαταστημάτων Mega Bazaar. Μια κίνηση που σαφώς χρειαζόταν τόλμη, αισιοδοξία και φοβερή διάθεση για εργασία και εξέλιξη. Η απόφαση αυτή δεν έγινε βεβιασμένα καθώς οι γνώσεις που απαιτούνταν προϋπήρχαν. Κατά το παρελθόν υπήρχε μια αξιόλογη ενασχόληση με το αντικείμενο καθώς ο κ Καράμπελας ήταν Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών του Νομού.

Παράλληλα εργαζόταν ως Manager σε αρκετές εταιρείες κάνοντας πολλά ταξίδια στο Εξωτερικό για αναζήτηση νέων προϊόντων. Αυτό τον κατέστησε ικανό να διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις και έτσι να πάρει τη μεγάλη απόφαση να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Μια απόφαση που δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν, αφού η πορεία ήταν επιτυχημένη με τις πωλήσεις ετησίως να φθάνουν σε υψηλά ποσοστά. Τη περίοδο αυτή που το Mega Bazaar έκανε την εμφάνισή του στην αγορά του Πύργου, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν παρών και προσέφεραν τη πολύτιμη βοήθειά τους. Στο πλευρό του κ Καράμπελα ήταν πάντα η σύζυγος του κ Αφροδίτη Ασημακοπούλου, η οποία με τη στήριξη, το δυναμισμό της και τις πολύτιμες συμβουλές της έβαζε ένα ακόμη λιθαράκι προς της επιτυχία.

Βέβαια στο επαγγελματικό αυτό εγχείρημα συνιδιοκτήτες ήταν και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Σταδιακά και με προσεκτικά βήματα έφτασαν να αναλάβουν τα ηνία της επιχείρησης και να είναι συνεχιστές της επαγγελματικής πορείας του πατέρας τους. Ο Παναγιώτης και Ανδρέας Καράμπελας βρίσκονται στα Κεντρικά καταστήματα του Στρεφίου ενώ ο Γιώργος και Θοδωρής Καράμπελας βρίσκονται στα υποκαταστήματα στου Πύργο. Και για τα τέσσερα αδέλφια ήταν μια ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα καθώς ήθελαν να συνεχίσουν αυτό που ο πατέρας τους ξεκίνησε.

Δεν θέλησαν τόσοι κόποι και τόσες προσπάθειες να χαθούν και αποφάσισαν να αναλάβουν τα ηνία των καταστημάτων. Κάθε επιχείρηση όπως τονίζουν οι ίδιοι είναι απαιτητική και μόνο εάν βρεις τους σωστούς ρυθμούς θα καταφέρεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις. Μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσεις μεγάλη εμπειρία. Βέβαια πάντα μπορεί να υπάρχουν μικροπαγίδες, τις οποίες αποφεύγουν με αρμονική συνεργασία, με οικογενειακή στήριξη και επικοινωνία. Σκοπός τους είναι να προμηθεύονται μεγάλη ποσότητα προϊόντων που θα είναι υψηλής ποιότητας. Κάθε μήνα όλα τα καταστήματα ανανεώνουν το εμπόρευμά τους με σκοπό πάντα την ικανοποίηση των πελατών. Στόχος είναι να παραμείνουν στην αγορά παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής και να φανούν αντάξιοι της προσπάθειας και της δημιουργίας του πατέρα τους, ώστε να παραμείνει η μνήμη του αθάνατη>>.

1998
Ίδρυση του 1ου πολυκαταστήματος Mega Bazaar.

2001 & 2005
Άνοιξαν ακόμη δύο πολυκαταστήματα για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

2011
Το κατάστημα στη Πατρών 43 μεταφέρθηκε σε έναν πλέον μεγαλύτερο, ανανεωμένο και ανακαινισμένο χώρο Εθνικής Αντιστάσεως 7.

2013
Το 70% των προμηθειών γίνεται σε συνεργασία με Εισαγωγείς ενώ το 30% των εμπορευμάτων εισάγεται από τους συνιδιοκτήτες.